Hjælp fuglene i haven med et kvalitets fuglebræt

Vælg det rigtige fuglebræt til fuglene i din have. Så får du mere liv i haven, og du vil kunne følge med i fuglenes spændende færden hele året rundt. Et godt fuglebræt skal kunne holde fuglefoderet tørt og sikre småfuglene mod angreb fra luften, mens de spiser. Herunder et fuglebræt fremstillet af dansk FSC-certificeret douglasgran, der sikrer lang holdbarhed til glæde for både fugle og mennesker. Der findes mange forskellige størrelser og udformninger af foderhuse, her lidt udvalg.

 

fuglebræt med fugle

Fint besøg på fuglebrættet af Dompap (Pyrrhula pyrrhula)

Fuglebræt ej kun til fugle

Ikke kun fuglene nyder om vinteren godt af et fuglebræt i haven. Også egernet er glad for at kunne hente et kærkomment energitilskud på foderbrætter. Det kræver meget energi at holde en lille egernkrop varm om vinteren, når forsten er streng. Egernet elsker solsikkekerner og jordnødder ligesom mange af vore småfugle. Du kan hjælpe egernet yderligere ved at opsætte egernkasser i din have, så egernet har et trygt og godt sted at føde og pleje sine unger. Egernunger er meget små og helt hjælpeløse ved fødslen, så de kræver en tryg rede for at kunne trives og vokse til.

Et egern besøger et fuglebræt i sin søgen på solsikkefrø

Et egern (Sciurus vulgaris) besøger fuglebrættet af lærketræ

Sikke en trængsel og alarm …

Der er ofte tætpakket på brættet, når fuglene fodres om vinteren. De fleste fugle accepterer hinandens tilstedeværelse, når det er rigtig koldt, også selv om de i ynglesæsonen er meget territoriale. Nogle fuglearter er dog uforbederlige. Solsortenes evige kamp om æblerne på græsplænen om vinteren er et eksempel på dette. Først når det fryser rigtig hårdt, ophører skærmydslerne, og energien bruges på at holde varmen i stedet.

Fuglebræt med mange spisende gæster

Trængsel på brætter af grønirisk (Carduelis chloris). Grønsisk (Carduelis spinus), kvækerfinke (Fringilla montifringilla) og kernebider (Coccothraustes coccothraustes)