Egernkasser af dansk lærketræ

Alle vores egernkasser er udført i dansk vejrbestandigt lærketræ fra skovene omkring Silkeborg. Vores egernkasse er samlet med rustfri stålskruer og er derfor både meget solid og vejrresistent, selv i det fugtige danske klima. Selve tagkonstruktionen er udført i klinkebrædder for effektivt at forhindre vandindtrængen. Egern redekassen er forsynet med to indgangshuller, da det er vigtigt for egernet med en flugtvej, hvis et rovdyr som f.eks. en mår eller mink skulle komme på besøg. Når du køber en egernkasse fra GreenTools.dk, er du med til at hjælpe egernet i Danmark, samtidig er du også med til støtte dansk arbejde og bæredygtig skovdrift. Se alle de forskellige redekasser, fuglekasser og foderhuse. Tilmeld dig også vores nyhedsbrev, eller kig forbi vores blog med biologens spændende indlæg om fugle og dyr i haven, tips og tricks om fuglekasser og fuglefodring.

Robuste egernkasser til rede og ly for det røde egern

Egernkasse fremstillet af dansk douglasgran

Opsætning af redekasser til egern

Egernkasser kan opsættes i park, skov og have, hvor der er adgang til større træer. Det anbefales, at kassen opsættes i minimum 2 meters højde.
Egernkassen monteres enten med de to medfølgende rustfri stålskruer, ved at de to brædder, der udgør forsiden, skrues af med den medfølgende bit, og monteringsskruerne derefter skrues gennem bagsiden af kassen. Alternativt kan et solidt tov trækkes igennem de to huller under egernkassens tag (se billede) og bindes fast om et træ eller en mast. Rustfri stålskruer skader ikke levende træ, men det er vigtigt, at skruerne løsnes en gang om året, da træets tykkelsesvækst ellers vil trække skruerne gennem brædderne på bagsiden af kassen.
Egern samler selv redemateriale som tørt mos og græs, der hjælper egernet med at holde varmen i de kolde vintermåneder. Det er dog en god ide at forberede kassen med de medfølgende høvlspåner, så egernet har noget at starte ud med.

Egern redekasser med tag af tagpap

Hvis du bor i særligt vejrudsatte egne, som for eksempel den jyske vestkyst, kan det være en god ide at vælge en egernkasse med tag af tagpap. Med en egernredekasse med tag af tagpap kan dine egern bo tørt og trygt både sommer og vinter.

Egernredekasse med tag af tagpap

Egernkasser hjælper dine egern